איפה האתר שלכם בג'ונגל החיפוש של גוגל? נמאס לכם להיעלם בעמודים הרחוקים? גילינו איך תוכלו לעקוב אחרי המיקום האמיתי שלכם, לזהות מגמות ולהגדיל חשיפה - והכל בחינם עם לקסה. בואו נהפוך ביחד את הנראות המקוונת שלכם ללקוחות אמיתיים, כי המידע שיעשה את ההבדל מחכה לכם ממש כאן.

לעקוב אחרי המיקום של האתר שלך בגוגל

למה חשוב לדעת מה המיקום בגוגל?

כיום, להיות בפסגת תוצאות החיפוש בגוגל זה כמו לזכות בתוכנית הריאליטי המובילה. זה לא רק עניין של יוקרה - זה משפיע ישירות על כמה אנשים שרואים את האתר שלך, כמה מהם נכנסים אליו, וכמה בסופו של דבר הופכים ללקוחות. מחקרים מראים שרוב הגולשים לא טורחים לגלול מעבר לעמוד הראשון של תוצאות החיפוש. אז אם האתר שלך לא שם, הוא מאבד לקוחות פוטנציאליים רבים.

כשהאתר מופיע גבוה בתוצאות החיפוש, זה כמו לקבל אישור רשמי מגוגל בעיני הגולשים. הם חושבים "אם גוגל שמה את זה למעלה, כנראה שזה טוב". וזו הזדמנות מעולה להפוך את העסק שלך למוביל בתחום, להקדים את המתחרים ולתפוס את תשומת הלב של הלקוחות הפוטנציאליים שלך ברגע הנכון. אבל בשביל זה, חייב לדעת איפה האתר עומד.

איך לבדוק את המיקום שלך בגוגל?

לבדוק את המיקום שלך בגוגל זה לא מסובך כמו שזה נראה, אבל זה גם לא פשוט כמו לחפש את עצמך ולראות איפה אתה. למה? כי גוגל מתאימה את התוצאות לכל משתמש באופן אישי, בהתאם להיסטוריית החיפוש שלו, למיקום שלו ולעוד המון גורמים. אז מה שמוצג לך, לא בהכרח זהה למה שהלקוחות הפוטנציאליים שלך רואים.

פיתחנו בלקסה כלים חכמים שעוזרים לך לעקוב אחרי המיקום האמיתי שלך במנוע החיפוש, בלי כל הטיות. בתור כלי לבדיקת מיקומים, אנחנו משתמשים במידע מקונסולת החיפוש של גוגל (Google Search Console) ומשלבים אותו עם נתונים נוספים כדי לתת לך תמונה מדויקת של איפה האתר עומד. וכל זה בממשק פשוט וידידותי, שמראה לך בדיוק מה השתנה ואיפה כדאי להשקיע.

למה חשוב מעקב רציף אחרי המיקומים?

העולם של גוגל הוא כמו ים שוצף - תמיד בתנועה שמביא לך תנועה באתר. מה שעבד אתמול, לא בהכרח יעבוד מחר. המתחרים שלך לא ישנים, מערכת הדירוג של גוגל משנה את האלגוריתמים שלה כל הזמן, והרגלי החיפוש של הגולשים משתנים גם הם. בלי מעקב קבוע, האתר עלול למצוא את עצמו יורד במיקומים בלי שנרגיש, ולפני שנבחין בכך - כבר עלול להיות מאוחר מדי לתקן את המצב.

כל מיקומי המונחים של האתר שלך - בחינם

איך לקסה עוזרת לך לעקוב אחרי המיקומים שלך?

אנו רואים בלקסה חשיבות עליונה בשקיפות המידע, ודואגים שכל בעל אתר ידע בדיוק היכן הוא ממוקם בגוגל. לכן, פיתחנו מערכת שמאפשרת לך לעקוב אחרי המיקומים שלך בחינם, בלי הגבלות מעצבנות או טריקים שיווקיים. כל לקוח שלנו מקבל גישה למידע מלא על כל מילות המפתח שלו, כולל איפה הוא ממוקם, כמה אנשים ראו את האתר שלו, וכמה מהם לחצו על הקישור שלו.

אבל זה לא הכל. אנחנו לא רק מראים לך מספרים יבשים. מערכת לקסה מבוססת AI שמנתחת את הנתונים ומציגה לך אותם בצורה ויזואלית וברורה אחרי בדיקת מיקומים בגוגל. אפשר לראות בקלות איפה האתר משתפר ואיפה האתר נופל, מה עובד ומה לא. וכל זה בלי שנצטרך להיות מומחי SEO או לבזבז שעות על ניתוח נתונים.

מה מיוחד בכלים של לקסה?

הכלים שלנו לא רק מראים לך דירוג אתרים - הם עוזרים לך להבין מה המשמעות שלהם. למשל, אנחנו מציגים לך את השינויים במיקומים לאורך זמן בצורה של גרפים צבעוניים. ירוק זה טוב, אדום זה פחות. ככה ניתן לזהות מגמות ולהגיב אליהן מהר. אם הינך רואה הרבה אדום, אז יודעים ישר שצריך לפעול.

חוץ מזה, אנחנו מחברים את הנתונים שלך ממידע מקונסולת החיפוש של גוגל. זה אומר שלא רק רואים דירוג אתר בגוגל, אלא גם כמה אנשים צפו (חשיפות) וכמה מהם לחצו (CTR). ככה יכולים להבין לא רק איפה האתר, אלא גם איך האתר מתפקד בגוגל.

מדד חשיבות איך לשפר
מיקום איפה אתה מופיע בתוצאות החיפוש שיפור תוכן, בניית קישורים
חשיפות כמה אנשים ראו אותך שיפור מיקומים, התאמת תיאורים
CTR כמה אנשים לחצו על הקישור שלך שיפור כותרות ותיאורים

זיהוי מגמות חיפוש בעזרת ניתוח חכם

למה חשוב לזהות מגמות חיפוש?

זיהוי מגמות חיפוש זה כמו לקרוא את המפה של האינטרנט. לקסה מספקת עבורך בדיקת דירוג בגוגל. זה מאפשר לך לדעת לאן הרוח נושבת ולהתאים את עצמך בהתאם. נניח שהלקוח מוכר מוצרי ספורט. אם הוא מזהה שיותר ואנשים מחפשים "אימוני כושר בבית" במקום "מנוי לחדר כושר", הוא יודע שכדאי לו להתמקד במוצרים לאימון ביתי.

פיתחנו כלים חכמים שעוזרים לו לזהות את המגמות האלה בקלות. אנחנו לא רק מאפשרים לו להבין מה אנשים מחפשים, אלא גם איך זה משתנה לאורך זמן. ככה הוא יכול לזהות מגמות עונתיות, טרנדים חדשים, ואפילו שינויים בהתנהגות של הלקוחות שלך.

איך לקסה עוזרת לך לנתח מגמות?

הכלים שלנו לא רק מציגים לך נתונים יבשים. אנחנו מנתחים את המידע ומציגים אותו בצורה שקל להבין ולפעול לפיה. למשל, אנחנו מראים לך איך השתנו החיפושים למילות מפתח ספציפיות לאורך זמן. ניתן  לראות אם יש עלייה או ירידה בחיפושים, ואם יש תקופות בשנה שבהן החיפושים עולים.

חוץ מזה, אנחנו מחברים את הנתונים האלה עם המידע על המיקומים של האתר שלך. ככה שניתן לראות אם האתר מצליח לנצל את המגמות לטובתך. אם יש עלייה בחיפושים למילת מפתח מסוימת, והאתר לא ממוקם טוב עבורה, זה סימן שכדאי לך להשקיע יותר בקידום שלה.

טיפים לניצול מגמות חיפוש

זיהוי מגמות זה רק החצי הראשון של העבודה. החצי השני הוא לדעת איך לנצל אותן. הנה כמה טיפים שיעזרו לך:

  • יש להתאים את התוכן שלך למגמות העולות. אם הינך רואה שיותר אנשים מחפשים מידע על נושא מסוים, יש לכתוב עליו תוכן מעמיק ומועיל.
  • יש להשתמש במילות מפתח עולות בכותרות ובתיאורים שלך. זה יעזור לך להופיע גבוה יותר בתוצאות החיפוש.
  • תכנן את האסטרטגיה שלך מראש. אם רואים מגמות עונתיות, יש להתכונן אליהן מראש.
  • יש לשלב את המגמות במוצרים או בשירותים שלך. אם רואים ביקוש גובר למשהו, חשוב איך ניתן לספק אותו.

בדיקת מיקומים בגוגל – מעקב אחר דירוג מילות המפתח שלכם בחינם

הגדלת חשיפות וקליקים בקלות עם לקסה

איך להגדיל את החשיפות שלך בגוגל?

להגדיל את החשיפות שלך בגוגל זה כמו להגדיל את חלון הראווה של החנות שלך. ככל שיותר אנשים רואים אותך, יש יותר סיכוי שהם ייכנסו ויקנו. אבל איך עושים את זה? פיתחנו שיטות שעובדות בתחום בדיקת מיקומים בגוגל. קודם כל, אנחנו עוזרים לך לזהות את מילות המפתח שהכי רלוונטיות לעסק שלך ושיש להן פוטנציאל גבוה. אחר כך, אנחנו מנחים אותך איך לשלב אותן בתוכן שלך בצורה טבעית ואפקטיבית.

אבל זה לא מספיק רק להופיע בתוצאות החיפוש. להופיע בצורה שתמשוך את העין ותגרום לאנשים לרצות ללחוץ. לכן, אנחנו גם מלמדים אותך איך לכתוב כותרות ותיאורים שממש "מדברים" לקהל היעד שלך. ככה, גם אם אתה לא במקום הראשון, יש סיכוי טוב שאנשים יבחרו דווקא בך.

טיפים להגדלת ה-CTR שלך

ה-CTR, או שיעור הקליקים, הוא מדד קריטי. הוא מראה כמה אנשים, מתוך אלה שראו אותך בתוצאות החיפוש, באמת לחצו ונכנסו לאתר שלך. הנה כמה טיפים להגדלת ה-CTR:

  1. יש לכתוב כותרות מסקרנות שגורמות לאנשים לרצות לדעת עוד.
  2. יש להשתמש במילות פעולה בתיאורים שלך, כמו "גלה", "למד", "שפר".
  3. יש להוסיף מספרים ונתונים לכותרות ולתיאורים. זה נותן תחושה של מידע ספציפי ומועיל.
  4. יש להתאים את הכותרות והתיאורים לכוונת החיפוש. אם מישהו מחפש מידע, צריך לתת לו מידע. אם הוא מחפש לקנות, יש לדבר על המוצר.
  5. יש להשתמש ב"מילות קסם" כמו "חינם", "מהיר", "קל", "מיידי" - אבל רק אם זה באמת נכון!